<code id="zeubu"></code>
<var id="zeubu"></var>
  1. <acronym id="zeubu"><form id="zeubu"><blockquote id="zeubu"></blockquote></form></acronym>
    <code id="zeubu"><ol id="zeubu"></ol></code><var id="zeubu"></var>

      1. <output id="zeubu"></output>

            <code id="zeubu"></code>
            Hi,
            訂閱
            報紙
            紙質報紙 電子報紙
            手機訂閱 
            英語
            學習
            雙語新聞 翻譯協作
            英語聽力 國際學校
            口語
            演講
            精彩視頻 名人演講
            演講技巧 口語訓練營
            教育
            資訊
            新聞資訊 語言文化
            備課資源 經驗交流
            用報
            專區
            中學Teens
            小學Kids
            高中版 > 公告/活動 > 18-19學年高一第36-37期7版Quiz Time答案
             

             第36-37期總第750期高一IV版測試答案與解析

             
            D1 1-4 DCBC 
            D2 1-3 ACC
            D3 1. chemist 2. elements 3. glue 4. shipbuilding 5. 63 6. reorganizing 7. related 8. periodic 9. similar 10. rejected 
            D4 1-4 CAAC
            D5 1. that 2. a 3. were told 4. possibly 5. animals 6. off 7. became 8. responsibility 9. comfortable 10. But
             
             
            D1
            1. D。根據第二段中“The University of Cambridge said in March that it has been using scores on gaokao as part of its admission criteria for Chinese students for several years, according to its official weibo account.”可知,劍橋大學承認中國高考成績已執行有數年,故選D。
            2. C。聯系上下文“Internet users have broadly welcomed the move, saying this is a blessing for Chinese students who want to enter the university, though the bar is set high, according to China Daily.”可知,“網民們普遍歡迎這一舉措,他們認為,盡管門檻很高,但對于那些希望進入劍橋大學學習的中國學生來說仍是件______。”由此可推出答案C。
            3. B。根據文中““We are aware of the many criticisms (批評) that have been made of the gaokao .... But it has the advantage of being what educational experts call a ‘criterion-referenced (標準參照)’ exam: It tests whether students are able to master a given body of knowledge, as well as their ability to work hard and consistently.”可知,Stanley Nel的話強調高考在選拔學生方面有自己的優勢,故選B。
            4. C。根據文中“there is a long way to go before the US education circle fully recognizes the gaokao, as there are still many US universities that don’t accept it as part of their application process”可知,答案選C。
             
            D2
            1. A。根據第二段“After a few days, they freely texted and watched videos in class. When not sleeping, one young woman played phone games at her desk. She even wore earphones!”可知,學生們上課時間發短信、看視頻、玩游戲等,不認真聽課,故選A。
            2. C。文中“This issue transcends generations, however.”緊接著講了Andrew Sullivan的例子,想說明這個觀點,即年長的人也沉迷于手機,故選C。
            3. C。根據倒數第三段中“I created new activities where students stood, walked around and talked to each other. I also gave them creative projects that required smartphones”可知,在學生迷戀手機的情況下,作者沒有杜絕用手機或者懲罰學生,反而設計了一些讓學生積極參與的課堂活動,以及一些需要學生用手機才能完成的活動來適應這種形勢,故選C。
             
            D4
            1. C。根據文章“the pain and strong desire to die”可知,作者那段時間情緒一直很消沉,難以支撐,因此答案為C。A項在文中未體現;作者在文中提到,每次從父親的墓地回來之后心情都會平靜很多,但這次不同,這次回來依舊很難過,由此可排除B、D兩項。
            2. A。根據文章第七段可知,作者得到了鄰居們的信任,也得到了社區人們的關愛,因此答案為A。由第六段“Every week I added a few different people to my delivery route, baked a few different kinds of cookies.”可知作者只是增加餅干的種類,并沒有增加其他送的東西,排除B項;作者的生活依舊忙碌,排除C項;D項文章未提及。
            3. A。通讀全文以及根據最后一段“a new season of light”等表達可知,作者邁入了一個更加有希望的季節,因此對于未來的態度應該是積極的,答案為A。其他三項均不符合作者的態度。
            4. C。通讀全文,以及“It reminded me that there is beauty in being kind.”可知,作者寫作目的主要是為了分享她小小的善舉是怎樣幫助自己走出低迷重獲希望的,因此答案為C。其他三項均不是作者寫作的主要目的。
             
             
            第36-37期總第750期高一期中測試答案
            第一部分 聽力
            1-5 AACCC     6-10 BABCB
            11-15 CCABC   16-20 ABBBC
            第二部分 閱讀理解
            21-25 BDADD   26-30 CBDDA
            31-35 DCDDC   36-40 BECGA
            第三部分 語言知識運用
            41-45 DABCC   46-50 ADCBC
            51-55 DBCDB   56-60 DCABD
            61. with 62. be translated 63. is 64. discussing 65. the 66. although/though/but 67. darkness 68. themselves 69. is expanding 70. what
            第四部分 書面表達
            71. videos→video 72. about后∧the 73. your→our 74. think→thought 75. more→less 76. chat→chatting 77. 去掉used前的are 78. And→But 79. real→really 80. we→us
            One possible version:
            Some people believe that household duties can improve independence in teenagers and teach them practical skills. But others consider housework to be valueless for teenagers and not particularly beneficial in terms of improving their academic achievements.
            In my view, these two beliefs reflect differences of opinion in education theory. In my opinion, housework offers students precious opportunities to adapt to the real world, where diverse experience is more important than exam results. For example, making dumplings with my parents, which has nothing to do with my studies, has given me many interesting things to talk about with foreign friends. In addition, it made me think about how to make the best-looking dumplings, which got me thinking about how I can do my best in my studies as well.
            In short, I believe housework can help teenagers grow and should not be seen as a waste of time or effort.
             
            聽力原文
            Text 1
            W: I want a ticket to London, please. Second class.
            M: Single or return?
             
            Text 2
            M: Did you go to the theater last Saturday?
            W: Yes, I saw The Tea House. The acting was excellent.
             
            Text 3
            W: Waiter, a table for three, please!
            M: Would you like to sit over there in the corner?
            W: No problem. Please get it ready as soon as possible.
            M: OK, just a moment.
             
            Text 4
            W: How much is this book?
            M: Ten yuan.
            W: I’d like to buy three of them.
             
            Text 5
            M: The newspaper says it’ll be cloudy and rainy today. What do you think?
            W: I don’t believe it. Look, the sun is out. There’s not one cloud in the sky.
             
            Text 6
            W: When are you going to take your vacation?
            M: I’ve got a ten-day vacation starting Aug 20.
            W: Where are you going?
            M: Hawaii. What about you? Are you going to Europe again this summer?
            W: No, not this time. We are going to visit some old friends in Egypt.
            M: Are you going by ship or flying?
            W: We’re going to fly.
             
            Text 7
            W: Let me get you some more fish.
            M: The fish is delicious. But I’ve had enough now. I’d like to have some soup.
            W: Here it is. Help yourself.
            M: Thanks. I didn’t know you were so good at cooking. If my wife were here, she would be as surprised as I am.
            W: Well, bring her too if you come here next time. I haven’t seen her for quite some time.
            M: Sure, I will. She will be very happy to see you, too. Well, I’m full now. Thank you for your wonderful meal.
            W: I’m glad you enjoyed it.
             
            Text 8
            M: Hi, Carol. Are you ready to start our project about keeping pets?
            W: Yes, John. What kind of pets should we focus on?
            M: Tom and I are thinking about a cat or a dog. Which do you prefer?
            W: Well, I don’t know much about either of them. What about fish?
            M: That’s a good idea. I’ll ask Tom to help. You do the survey.
            W: Sure. What else should we discuss, John?
            M: I think we should make some cards so we don’t forget what we’re saying during the presentation.
            W: Sounds great, but I hate speaking in public so I’d prefer not to do the introduction.
            M: I don’t mind at all. I’ll do that.
            W: I’m sure Mary can handle the summarizing.
            M: That’s settled, then.
             
            Text 9
            W: John, do you realize that Spring Festival is only a month away? Before going to my hometown for the holiday, we have to think about our gifts for my family.
            M: Yes, we have a lot of relatives to think about.
            W: Shall we decide what to send them all now?
            M: All right. Let’s make a list of names and then decide what to give them all.
            W: The children first, I think. What about Alice?
            M: She is too grown-up for toys. We can give her a book to help her study.
            W: Yes. Well, now what about Dela? He talks about nothing but space travel nowadays.
            M: Oh, that makes it easy. Let’s give him a spacecraft model.
            W: That sounds like an excellent idea. He will be quite excited.
            M: What about your father and mother?
            W: Since he retired, Dad has been feeding birds at home. Oh, a bird cage will be good for him. Mom is fond of music. How about some CDs?
            M: That all sounds great.
             
            Text 10
            Good morning, ladies and gentlemen! Welcome aboard our bus to Dallas, Rouge, and Atlanta. We plan to arrive in Dallas at 1:45 this afternoon. There will be a fifteen-minute rest stop at that time. We will have a thirty-minute dinner stop in Rouge at 6:00 for those of you who are continuing on to Atlanta. We should arrive in Atlanta at 1:30 tomorrow morning. Please remember the number of this bus. The number is 3224.
            Please also remember that smoking cigarettes is permitted only in the last four rows. If you would like to smoke, please be sure to sit in the back. There is a restroom on board. Please be careful and watch your step when you are walking through the bus.
            Thank you for choosing us and have a safe journey.
             
            第36-37期總第750期高一期中測試解析
            閱讀理解
            A
            21. B。根據第一段最后三句The activities are various and suitable for both young children and adults. But with every attraction, there is a high price to pay for these attractions. Follow a few simple steps to make your Disneyland vacation affordable and fun for the whole family.可知,本文主要講了幾個游覽迪士尼的省錢方法,故選B。
            22. D。根據Step 1中第三句Plan a trip in March or October to catch the cool weather and avoid large crowds.可知3月到10月是比較好的游覽迪士尼的時間,故選D。
            23. A。根據Step 2中前兩句Find a hotel with free shuttle service. Several nearby hotels offer free transportation to and from Disneyland.可知,free shuttle service是在往返于兩個地方的“免費接送車服務”,故選A。
            24. D。根據Step 6可知,可以關注優惠券信息省錢,故選D。A、B、C三項文中均為提及。
             
            B
            25. D。根據第二段第一句She was always thinking about who might enjoy what和第三段第一句 Thoughtfulness and creativity went into the gifts she gave.可確定D正確,同時排除A。根據第四段可以排除B。根據第一段的The occasion never mattered可排除C。
            26. C。根據she didn't come from a gift-giving background 以及my mother made up (編)some fine stories.可知C正確。A錯誤因為原文是說作者的媽媽害怕圣誕節后的課上老師要求寫自己得到的禮物,而不是害怕圣誕節的到來,BD兩項單根據文章無法做出判斷。
            27. B。根據在玻璃上刻的字可斷定是表達對女兒的愛和感謝,所以B正確。
            28. D。根據最后一段的總結,以及全文可知D正確。
             
            C
            29. D。 細節判斷題。根據“more than one and you are lower-middle at best; more than two and you are definitely working class”可知,在英國一般階級低,他們喝茶的時候就會放很多糖,可以推出階級高的人喝茶不放糖,所以D正確;根據“drinking smoky black…can be a sign of class worries in the middle class”可知這是針對中產階級的,而且原文是不加奶,所以A錯誤;根據“The tea gets weaker as one goes up the social ladder.”可知,階級越高的人,越愛喝淡茶,B選項意思相反,所以錯誤;文中提到even one makes people suspicious,意思是即使加一份糖也會讓人懷疑你是低階層的,C項斷章取義,變成了意思是加糖會讓人覺得你可疑,所以錯誤。 
            30. A。細節判斷題。根據Watching the English這本書,文中主要講的是英國人喝茶的習慣可以體現出他們的階級,所以A正確;文中沒有提到英國人經常用喝茶來判斷他人的階級,B錯誤;CD兩個選項文中沒有提到。 
            31. D。推斷理解題。根據文章最后一段可知,茶在英國不僅僅體現出階級,還是緩解社交場合尷尬問題的媒介,所以D正確;文中沒有提到茶的出現豐富了英國人的生活,所以A錯誤;文中只是說明透過喝茶可以判斷人的階級,但并不是一個工具,所以C錯誤 ;B選項文中沒有提到。 
            32. C。主旨大意題。根據“Britons' preferences for types of tea and how to drink it can really say a lot about them.”,可知,英國人喝茶的喜好和方式可以傳遞出他們的信息—文章主要是講了和階層相關的信息,所以C正確,telling指“反映或顯露真實情況的”;A選項文中沒有提到。文中只是介紹英國人喝茶習慣,并沒有講喝茶要遵循的規則,B錯誤; D選項是說在社交場喝茶的重要性,所以不對。
             
            D
            33. D。根據第二段第二句According to the findings, ants use visual (視覺的) memories of their environment and the sun’s position to find their way home. And they can even do it while traveling backwards.可知螞蟻是利用對周圍環境的視覺記憶和太陽的位置定位的,選D。其他選項文中均沒有提到。
            34. D。根據第五段最后一句But if they stayed too long in the backward position, they would miss the correct turn to reach the nest.可知如果螞蟻倒著走時間太長就有可能會迷路,選D。A選項文中沒有提到。根據Ants with small pieces of cookie walked forward and cleared the 90-degree turn just fine.可排除B選項。根據第六段可知倒著走的螞蟻有時候會放下食物觀察以下周圍的環境,然后就能找回正確的路,因此C選項錯誤。
            35. C。文章先根據一個新的研究介紹了螞蟻是依靠什么找到回巢的路的,之后說了新發現可應用在智能機器人領域,因此C項為文章主旨。
             
            完形填空
            41. D。從后文可知,是一輛高級轎車停在作者面前。pull up(使)停下;ring up 給……打電話;speed up 加速;go up 上升,增長。
            42. A。句意:我在忙著欣賞車子時候注意到了美麗的司機。其他選項都和語境不符。
            43. B。從后文對這位司機外貌的描寫可以知道,作者想表達這位司機非常漂亮。因此選B。
            44. C。只有牙齒才能比喻成一串珍珠,所以選C。
            45. C。表示穿著的動詞應該用dress。
            46. A。前文描述了轎車的豪華和司機的美麗,此處描寫作者自己穿著牛仔褲和T恤。由此可以看出作者內心覺得不公平,所以選unfair。
            47. D。根據句意以及后文的would可以推知,自此之后作者經常看到這個女司機。routine 作名詞表示“常規,慣例”,此處作形容詞表示“成為習慣的”。
            48. C。wonder表示“感到好奇想知道”。
            49. B。從選項后面“I could see her in full length”可以知道,作者希望她能走出車子。
            50. C。作者覺得這名女士開著豪車,生活過得比她好,所以想知道她是不是穿著時髦的高跟鞋,故選C。
            51. D。從下文可知,作者提出的問題得到了解答,所以選D。
            52. B。后文中提到這個女司機安了假肢,所以行動應該是很緩慢的。
            53. C。walking cane意思是“拐杖”。后文提到女司機兩條腿都不方便,所以需要依靠拐杖行動。lean意思是“倚靠,拄著”。
            54. D。此處可以用排除法做。skip 跳躍,略過;pat拍打;press 擠壓,按;lift 提升,提起。結合上下文可以知道前面三個選項都不合文意。
            55. B。根據上下文,作者要告訴丈夫發生了什么。
            56. D。女司機12歲那年,她坐的車在鐵軌路上卡住了,
            所以她應該被困在車里了。trapped 被困住。
            57. C。根據后文敘述可知應選擇C,因為鐵路交叉路口沒有信號燈,所以鐵路公司賠償了她一筆大的財產。make an arrangement 做安排;make a fortune 賺大錢;make a settlement 支付,結帳;解決,和解;make a contract 簽訂合同。
            58. A。根據常識,鐵路交叉路口應該有信號燈。
            signal(給人警告、 信息等的)信號器或信號物。
            59. B。從前文我第一次哭泣時覺得世界很不公平可以看出,作者嫉妒女司機的生活,故選B。
            60. D。fool表示“欺騙”。最后一句話意為當你看到別人過得似乎比你好時,不要被外表欺騙了。
             
             


             
              教學資源 ELT resources  
             
            教案中心 Teachers' guide
            課件中心 PPT courseware
            視聽中心 Audio & video clips
            試題中心 Test center
            考試指導 Test guide
             
              報紙電子版 E-papers  
             
             

             主辦
            聯系我們   |    廣告業務   |   演講比賽   |   合作伙伴   |   關于我們   |   手機訪問
            有意與本網站合作者,有關合作事宜請聯系我們。未經21英語網書面授權,請勿轉載或建立鏡像,否則即為侵權。
            主辦單位:中國日報社 Copyright www.i21st.cn All Rights Reserved 版權所有 復制必究      京公網安備 11010502033664號
            標題
            內容
            關閉
            內容
            2000影院